BodyRefinement®: hoge rug, schouders- en nekklachten

BodyRefinement®: hoge rug, schouders- en nekklachten


When?

Start time: Monday 12:30 (09 April)
End time: Monday 14:00 (16 July)

Where?

Studio Dansu - Eemnes
Noordersingel 6b, Eemnes

About

NIEUW in Nederland en in EEMNES:
BodyRefinement® by Viwell (vergelijkbaar met Yoga en Pilates)

Een gezonder lichaam geeft meer levenskwaliteit. Een lichaam met souplesse en kracht kan efficiënt ingezet worden waardoor alles mogelijk is.

BodyRefinement is ontwikkeld aan de hand van jarenlange ervaringen van Melanie Wientjes. Melanie is al jarenlang als bewegingsspecialist werkzaam en heeft al haar kennis en ervaring toegepast om juist voor vrouwen optimale beweging mogelijk te maken. In de methode wordt de klant meegenomen in een fysieke bewustwording. Men gaat terug naar onze oorsprong. Waarom is het lichaam gemaakt? Welke functies heeft het? Wat kunnen wij goed? De puurheid in beweging wordt opgeroepen. De mind stuurt het lichaam aan en de kunst van duurzaam bewegen is het gevolg.

Viwell biedt in de EEMNES een uniek programma aan.

Steeds meer vrouwen hebben klachten in hoge rug, schouders en nek en zijn genoodzaakt om naar een fysiotherapeut te gaan. Spijtig en onnodig vinden de dames van BodyRefinement® by Viwell. Vrouwen zijn inderdaad gevoeliger voor schouder- en nekklachten want gevoel (bijvoorbeeld onzekerheid) en houding beïnvloeden elkaar continu. Ook de consequenties van het vele zitten en het gebruik mobiel of computer dragen niet bij aan een goede lichaamshouding.

Spieren reageren bij elke houding en beweging door korter of langer te worden. Zolang een onjuiste houding gemaakt wordt functioneren de spieren niet op de gewenste manier. Met als gevolg dat een ongewenst lichaamspatroon met fysieke klachten ontstaat. Daarom is het goed om vrouwen bewust te maken van de ligging, functie en gebruik van de betreffende spieren. Door de technieken en kennis te beheersen wordt een goede basis gelegd. Deze basis is het hele leven te gebruiken en draagt bij aan een zelfverzekerde houding.

In het bewegingsprogramma worden oefeningen aangereikt waardoor inzichten ontwikkelen die de hele dag bruikbaar zijn. Of je nu de boodschappen tilt, je favoriete sport beoefent of in een intensieve vergadering zit; BodyRefinement biedt verfijning aan de basis die je vervolgens overal en altijd kunt toepassen.

De wekelijkse BodyRefinement lesoefeningen worden rustig en beeldend uitgelegd zodat belangrijke diepliggende spieren aan het werk worden gezet. De les start met staande oefeningen om het lichaam te laten ontspannen en om de concentratie op te roepen. Vervolgens worden de mat oefeningen ingezet. Stap voor stap worden de oefeningen uitgebouwd op onder andere de buik, rug en zij.

Geef je op voor de gratis proefles: https://www.facebook.com/events/421458001629490/

“De lessen hebben zeker tot de bewustwording van een juiste lichaamshouding voor mij geleid. Zo denk ik vaak aan … rechtop zitten, schouderbladen naar beneden (in een puntje/kruis naar de broekzakken). Of…Rug lang maken tot en met kruin (het denkbeeldige touwtje aan het plafond). En het rechtop zitten in de auto (verzetten van je achteruitkijkspiegel). Het verdelen van gewicht met boodschappen tassen of wat dan ook. Jouw lessen komen dagelijks van pas! Het herkennen door jouw oefeningen van minder sterke spieren en het onbewuste compenseren daarvan is ook een eye-opener.” Annemarie Lustig

“Ik vond het plezierig, ben zelf nog wat meer van de 'actie' maar heb het niet gemist! Melanie heeft snel goed door wat jouw fysieke mogelijkheden zijn waardoor zij je gerichte, individuele aanwijzingen kan geven en je zo helpt hiervan optimaal te profiteren". Mariette Eijkenaar

“Melanie stopt niet als je pijn hebt. Ze accepteert de pijn, gaat er niet doorheen en bedenkt dan iets anders om een beter en zachter resultaat te krijgen.” Bianca van den Hoek

“Er wordt naar meer dan alleen het fysieke gekeken en dat vind ik prettig.” Nanda Koopmanschap

“Door het volgen van de lessen van Melanie, ben ik mij veel bewuster geworden van mijn houding en bewegingen, bepaalde vaardigheden zijn zo eigen geworden dat ik ze nog steeds dagelijks gebruik. Hierdoor zijn mijn rugklachten verleden tijd!” Pauline Rebel

BodyRefinement® by Viwell EEMNES: rug, schouders en nekklachten programma bevat:
• één proefles op maandag 26 maart van 12:30-14:00 uur
• 12 lessen op maandag van 12:30-14:00 uur
9 en 16 april, 7,14 en 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni en 2, 9 en 16 juli

Nog nooit een body & mind les/programma gevolgd?
Dat is niet nodig om het BodyRefinement programma te volgen.
Heb je wel ervaring?
Dan zal Melanie je extra feedback geven om je kennis en vaardigheden te vergroten.
Jong of oud?
Je bent meer dan welkom.

De methode is:
• Een bewegingsmethode voor het gehele lichaam met onder andere:
- versterking en verlenging van functionele spieren
- verbetering van bewegingsmogelijkheden en ademhaling
• Gedetailleerd en geconcentreerd in de uitvoering van mat oefeningen (vergelijkbaar met pilates en yoga)
• Inzicht in vrouwspecifieke eigenschappen en efficiënt bewegen
• Preventie gericht
• Voor elke volwassen vrouw toegankelijk
• Een 90 minuten durende les
• Persoonlijke begeleiding in een kleine groep

Maak kennis met de nieuwe bewegingsmethode, kom naar de eerste gratis proefles en schrijf je in; er is plaats voor 10 dames. Laat ons zo snel mogelijk weten dat je komt. Dan sturen we je een berichtje terug om je plaats te waarborgen.

Prijs per 90 minuten les: € 17,00

Meer informatie over Viwell en BodyRefinement® by Viwell kun je vinden op de website via www.viwell.nl. Heb je vragen of wil je een inschrijfformulier dan kun je een e-mailbericht sturen naar melanie@viwell.nl.

We hopen je te zien in Eemnes bij Studio Dansu!

Groetjes,
Ursula van Dijk en Melanie WientjesEvents around Studio Dansu - Eemnes

Lekker Laren VrijMiBo
2.4 km »

Lekker Laren VrijMiBo

Friday 16:00 (31 August)
Lekker Laren, Laren

Lekker Laren Amusetour
2.4 km »

Lekker Laren Amusetour

Thursday 16:00 (30 August)
Lekker Laren, Laren

Lekker Laren Family Sunday
2.4 km »

Lekker Laren Family Sunday

Sunday 14:00 (02 September)
Lekker Laren, Laren

Lathyrus Festival
Festival
4.5 km »

Lathyrus Festival

Thursday 10:00 (05 July)
Hoeve Ravenstein, Baarn

Lathyrus Festval
4.5 km »

Lathyrus Festval

Thursday 11:00 (05 July)
Hoeve Ravenstein, Baarn

Herfstfeest
4.9 km »

Herfstfeest

Wednesday 09:30 (19 September)
Speeltuinvereniging Baarn, Baarn

Eindvoorstellingen Marmelijn
5.1 km »

Eindvoorstellingen Marmelijn

Friday 18:30 (22 June)
Theater de Speeldoos Baarn, Baarn

Open les voor toneel en musical voor kinderen van 6 tot 18 jaar
5.1 km »

Open les voor toneel en musical voor kinderen van 6 tot 18 jaar

Wednesday 15:30 (27 June)
Theater de Speeldoos Baarn, Baarn