Ga je mee? P-S bezoekt een voorstelling van Benjamin Verdonck

Ga je mee? P-S bezoekt een voorstelling van Benjamin Verdonck


When?

Start time: Wednesday 20:30 (14 March)
End time: Wednesday 22:00 (14 March)

About

Platform-Scenography gaat graag met jou naar een voorstelling, tentoonstelling, lezing of evenement. Om vanuit een scenografische blik te kijken wat er gebeurt en dar met jou over van gedachte te wisselen. Dit keer gaan we naar:
Liedje voor Gigi Toneelhuis | Benjamin Verdonck

Theater als medicijn tegen de hectiek van onze maatschappij

Theatermaker en beeldend kunstenaar Benjamin Verdonck maakte in 2014 notallwhowanderarelost, waarin hij het publiek binnenlokt zonder woorden, zonder muziek maar met veel touwtjes, kleuren en een truc met een stoel. “Op de hectische chaos en de te spectaculaire snelheid van onze maatschappij is deze voorstelling een glashelder antwoord dat blaakt van rust en verstilling”, zegt de Jury van het Theaterfestival 2014 die de voorstelling selecteerde. Liedje voor Gigi is zijn nieuwste voorstelling binnen dit genre.

Een reeks toverdozen, sterren, zwarte sneeuw, worst, een vosje en muziek.

Een huis, schaduwen, deuren die opengaan en toe. Benjamin Verdonck is de machinist die het verglijden van de beelden in gang zet, om er vervolgens in verloren te lopen.
Een kinderlied, live begeleid door twee muzikanten, Bram Devens (Ignatz/en de stervende honden) en Tomas De Smet (Think of One, Zita Swoon, King Dalton,…)

“Degenen die als eersten de sterrenbeelden construeerden en vervolgens benoemden waren vertellers. Het trekken van een denkbeeldige lijn tussen een groepje sterren verleende er een beeld en een identiteit aan. De aan de lijn geregen sterren waren als gebeurtenissen die worden aaneengeregen door een verhaal.

Vind je het leuk om mee te gaan? Je bent van harte welkom. Kaarten kun jezelf bestellen via de Rotterdamse Schouwburg.