Events around IFMSA-Nijmegen

Multidisciplinair Symposium Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Multidisciplinair Symposium Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Thursday 16:00 (31 May)
Han / Fem Laan Van Scheut 10, Nijmegen

Ronde van Nijmegen 2018

Ronde van Nijmegen 2018

Sunday 08:00 (13 May)
Universitair sportcentrum(D)Nijmegen, Nijmegen

NSK Paaldansen 2018

NSK Paaldansen 2018

Saturday 12:00 (16 June)
Radboud Sportcentrum RSC, Nijmegen

Decathlon Dikke Banden Race Nijmegen

Decathlon Dikke Banden Race Nijmegen

Sunday 13:30 (13 May)
Park Brakkenstein, Nijmegen

Music Meeting Festival 2018
Festival

Music Meeting Festival 2018

Saturday 13:00 (19 May)
Music Meeting, Nijmegen

Boogie Nights I Nijmegen

Boogie Nights I Nijmegen

Saturday 22:00 (19 May)
Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen

Lecture by philosopher Daniel Dennett

Lecture by philosopher Daniel Dennett

Wednesday 19:30 (17 October)
Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen

De dokter en ethiek 2018

De dokter en ethiek 2018

Tuesday 16:00 (15 May)
Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen


IFMSA-NL - Nijmegen | Orthomoleculaire Geneeskunde

IFMSA-NL - Nijmegen | Orthomoleculaire Geneeskunde


When?

Start time: Tuesday 19:00 (17 April)
End time: Tuesday 21:30 (17 April)

Where?

IFMSA-Nijmegen
Geert Groote plein noord 21, Nijmegen

About

Orthomoleculaire Geneeskunde, een onderwerp dat nauwelijks tot helemaal niet in de reguliere geneeskunde besproken wordt. Het lijkt zo dat reguliere en orthomoleculaire artsen niet veel van elkaar willen weten. Orthomoleculaire artsen zullen bijna nooit gebruik maken van effectieve farmaceutische geneesmiddelen, daartegenover zullen huisartsen en specialisten bijna nooit vitamines voorschrijven om een ziekte te genezen. Bovendien hebben beide geneeskundige visies zo hun sterke maar ook hun zwakke punten. Bepaalde ziekten, zoals diabetes type I, zijn orthomoleculair gezien niet te genezen. Een reguliere behandeling met insuline volstaat wel. Op het gebied van preventie en behandeling van diabetische complicaties zijn er nauwelijks mogelijkheden op regulier gebied, waar orthomoleculaire behandelingsmethoden goed van pas zou kunnen komen.

Waarom werken beide geneeswijzen dan niet samen om zo tot een combinatie behandeling te komen waar de patiënt het meeste baat bij heeft?

Dit en nog meer vragen worden 17 april besproken op de medische faculteit van het Radboudumc! Deze avond zal starten met niemand minder dan de hoofdredacteur van het vakblad Orthomoleculair Magazine en van het consumententijdschrift Fit met Voeding. Hij is apotheker en doctor in de Geneeskunde. Hij promoveerde op een bevolkingsonderzoek naar risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Verder is hij ook nog oprichter en voormalig voorzitter van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) en voormalig voorzitter van de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM).

Hierna mogen we nog een speciale man verwelkomen! Hij is al meer dan 30 jaar actief als natuurgeneeskundige, heeft veel kennis opgedaan en dit met ons gedeeld door een boek te schrijven genaamd 'Je moet je bukken om een kruid te plukken'. Een deel van zijn kennis zal hij deze avond bespreken met ons, al had hij makkelijk een hele dag kunnen vullen met zijn ervaringen. Toon de Laat heeft een eigen praktijk in Noord-Brabant en heeft al héél veel patiënten mogen ontvangen en helpen.

Als laatste hebben we een speciale ronde voor jullie in petto. Psycholoog en behavioural science teacher, Hugo Stappers, zal de avond afsluiten door zijn kennis over complementaire geneeskunde te gebruiken door een open gesprek met de sprekers aan te gaan. Hugo is al meerdere jaren blokcoördinator van het keuzeblok 'Complementaire behandelwijzen; wetenschappelijk (on)bewezen'. Hij is dus de perfecte man om een ronde te sparren met deze heren en hun visie naar boven te halen. Zo leren we de sprekers nog beter kennen en kan hij samen met het publiek de discussie aangaan over het onderwerp. Het belooft een bijzondere avond te worden!

Dit is een lezing voor iedereen die geïnteresseerd is in wat voeding en andere preventieve maatregelen kunnen doen met het menselijk lichaam!

Programma:
18:30-19:00 Ontvangst: hapje en een drankje
19:00-19:45 Lezing van dr. Gert Schuitemaker
19:45-20:30 Lezing van dhr. Toon de Laat
20:30-20:45 Pauze: hapje en een drankje
20:45-21:30 Vragen- en discussieronde geleid door dhr. Hugo Stappers

Kosten: 3 euro online, aan de deur is het 4 euro

Link voor kaartjes:
https://goo.gl/forms/flB8PNuYs70L8hTw2