Lustrumfeest Zeemanskoor Nijkerks Welvaren

Lustrumfeest Zeemanskoor Nijkerks Welvaren


When?

Start time: Saturday 12:00 (01 September)
End time: Saturday 17:00 (01 September)

About

GROOTS SHANTY FESTIVAL OP ZATERDAG 1 SEPTEMBER 2018
2018 is een bijzonder jaar voor de voormalige Zuiderzeestad Nijkerk, maar bovenal voor ons Zeemanskoor Nijkerks Welvaren.
5 jaar Zeemanskoor Nijkerks Welvaren , 100 jaar Zuiderzeewet , 50 jaar stichting Oud Nijkerk (museum Nijkerk) met speciale tentoonstelling over de Zuiderzee. Alle reden om feest te vieren!
Voor de 13e keer worden de sfeervolle Sleepbootdagen gehouden dit jaar, welke zoals altijd een schilderachtig beeld geven van de stad Nijkerk met de mooiste toren van Nederland. En niet te vergeten een prachtige jachthaven en stoomgemaal.
Een stad waar in de kielzog van de West-Indische compagnie verschillende Nijkerkers de oceaan overtrokken. Arend van Curler is een van hen: de beroemdste Nijkerker.
Op o.a. deze grote zeilschepen werden tijdens het werk liederen gezongen, werkliederen ofwel Shanty’s. Tijdens deze Sleepbootdagen vieren wij ons lustrum. Op 4 verschillende podia met optredens van 8 bekende Shanty-koren:
Te weten: Zeemanskoor Nijkerks Welvaren uit Nijkerk
De Kajuitzangers uit Putten
Shanty Zangers uit Ede
Het Roer om uit Barneveld
Het Ruime sop uit Bussum
Noodtweer uit Zeist
Schip-ahoy uit Angeren
De Boekaniers uit Harderwijk
Er zijn optredens op het Plein, het Wheemplein, het Molenplein en het Havenplein. Een feest door de hele stad dus. Een feest voor iedereen, waar je blij van wordt. Een feest waar je GEEN toegang voor hoeft te betalen. Een mooie afsluiting van Uw vakantie!
1 september 2018 Lustrumfeest Zeemans Welvaren
Zet deze datum in Uw agenda
Een lustrumfeest om nooit te vergeten .