Events around Luxor Theater

Algemene Tentoonstelling in Deventer

Algemene Tentoonstelling in Deventer

Thursday 10:00 (06 September)
Grote of Lebuïnuskerk, Deventer

S o u l N i g h t L i v e
Music

S o u l N i g h t L i v e

Saturday 21:30 (22 September)
De Burgemeester van Dieren, Dieren

Zomerse Braderie in Loenen
Shopping

Zomerse Braderie in Loenen

Sunday 10:00 (29 July)
Kringloop de Waterlelie, Loenen

Sfeervol Kerst Event park Zuidbroek in Apeldoorn
Shopping

Sfeervol Kerst Event park Zuidbroek in Apeldoorn

Saturday 16:00 (15 December)
Kerst event Park Zuidbroek, Apeldoorn

Raw Medicine live in Babberich

Raw Medicine live in Babberich

Saturday 21:00 (20 October)
CentrumReijmer, Babberich

Voor De Duvel Niet Bang Festival 2018
Festival

Voor De Duvel Niet Bang Festival 2018

Saturday 14:00 (15 September)
Podium Gigant, Apeldoorn

Thomas de Stoomlocomotief in de Julianatoren

Thomas de Stoomlocomotief in de Julianatoren

Saturday 10:00 (29 September)
julianatoren, Apeldoorn

FeestBeesten

FeestBeesten

Saturday 20:00 (08 September)
Zalencentrum Wieleman, Westervoort


Mondo Leone met muziektheater in Luxor

Mondo Leone met muziektheater in Luxor


When?

Start time: Saturday 21:00 (28 April)
End time: Saturday 23:00 (28 April)

Where?

Luxor Theater
Houtmarkt 64, Zutphen

About

Zaterdag 28 april presenteert de onnavolgbare filmmaker, muzikant, verhalenverteller en schatzoeker Mondo Leone (Leon Giesen) zijn muziektheatervoorstelling Het lot van Loterijman in Luxor.

Onderwerp van de voorstelling is de moord op de ondergedoken Joodse tandarts Arnold (Aäron) Loterijman op 27 april 1945 in Baarn. In de laatste dagen van de bezetting voltrok zich in dat rustieke dorp een drama, waarbij alle elementen van de oorlog zich in gecondenseerde vorm aandienden: wreedheid, moedwil en misverstand, heldhaftigheid, en dit alles tegen de achtergrond van een verborgen schat van geroofd goud en diamanten.

In 1959 is een veroordeelde Duitse oorlogsmisdadiger (die Nederland nooit meer in mocht) stiekem de grens overgestoken en naar Baarn gekomen om een schat op te graven die hij op 4 mei 1945 in het Baarnse Bos begraven had. Maar hij kon zijn oorlogsbuit niet meer vinden omdat de drie bomen die hij bij het verstoppen als referentie had gebruikt weg waren. In 1960 heeft de Nederlandse regering gezocht. En niks gevonden. Drie ministeries werkten daarna samen en gaven de oorlogsmisdadiger een tijdelijke verblijfsvergunning om het aan te komen wijzen. Maar hij kwam niet opdagen. Einde verhaal.

In 2016 ging Giesen als gastconservator van het Nationaal Militair Museum op zoek naar de ware toedracht. En vond van alles. Onder andere de vergeten moord op Loterijman.

In handen van Mondo Leone, bekend van het theaterfestival De Parade, leidde dit spannende en ontroerende verhaal tot ‘Het lot van Loterijman’ is waarbij, op z'n Mondo Leones alle middelen gebruikt die mij ter beschikking staan. In dit geval zijn dat film, foto’s, muziek en een peloton van de genie. Want Mondo Leone zou Mondo Leone niet zijn als hij niet geprobeerd had de verdwenen schat alsnog te vinden. Om voor eens en voor altijd zeker te weten of er nou nog iets begraven ligt in het Baarnse Bos of niet, heeft hij samen met een peloton van de genie en een plaatselijke scoutinggroep het stuk bos waar het drama zich afspeelde minutieus uitgekamd.

Een unieke solo theatervoorstelling is het resultaat. Ondersteund door muziek en film, brengt Leon Giesen het verhaal van de Joodse hoofdpersoon tot leven. Ontroerend en soms pijnlijk absurdistisch.

Kaartverkoop via www.luxorzutphen.nl of aan de kassa.